Nieuws

Affiliated project van het 10 YFP Sustainable Food Systems Programme

Goed nieuws! Voortaan valt het project Gezocht: Voedsel voor de Toekomst onder de noemer van het 10YFP Sustainable Food Systems Programme van UN Environment als een affiliated project. De erkenning voor het project kregen we omdat we een aanzienlijke bijdrage leveren tot de objectieven van het SFS programma.

 

Het Sustainable Food Systems (SFS) programma is …

Studenten marketing aan de slag met het mobiel Food Lab.

Begin maart engageerden opnieuw drie studenten marketing van UCLL zich voor het project Gezocht: Voedsel voor de Toekomst. Julien, Kelly en Lauren zullen verder sleutelen aan het Food Lab, zodat we nog meer mensen kunnen bereiken met het Voedsel voor de Toekomst, en om het debat aan te gaan met de consument. Deze creatieve …

Update: Versterking van ons team!

Gezocht: Voedsel voor de Toekomst heeft een nieuwe aanwinst in het team. Renske Krimpenfort, studente aan de KU Leuven, wordt onze nieuwe eventplanner. Haar taak zal eruit bestaan om doorheen Vlaanderen te rijden met ons Foob Lab. Op die manier willen we nog meer mensen kennis laten maken met nieuwe gerechten op basis van …

‘Gezocht: Voedsel voor de Toekomst’ wint Sustainable Partnerships Award

Op 6 december won het project ‘Gezocht: Voedsel voor de Toekomst’ de Sustainable Parnerships Award. De award geeft een podium aan de mooiste voorbeelden van internationale samenwerking tussen de publieke sector, bedrijven en non-profit organisaties. Het project bundelt de expertise van de provincie Vlaams-Brabant, Vredeseilanden (Rikolto), Colruyt Group, KU Leuven en Hogeschool UCLL in …

Nieuwe producten op basis van zeewier in ontwikkeling bij UCLL

De laatstejaarsstudenten Voedings- en dieetkunde van de UCLL in Leuven zijn begonnen aan hun zoektocht naar het voedsel voor de toekomst. Meer bepaald gaan ze in het vak Industriële Voedselproductie experimenteren met verschillende soorten zeewier, en onderzoeken welke bruikbaar kunnen zijn als ingrediënt voor een lekker en innovatief voedingsproduct. Alles volgens de regels van …

Het Food lab van Voedsel voor de Toekomst: cocreatie in de praktijk

Cocreatie is een hip woord. Het wijst op samenwerking, waarbij alle deelnemers invloed hebben op het proces, een proces waarbij dialoog, enthousiasme, daadkracht en focus op resultaat centraal staan. Maar hoe ziet cocreatie er in de praktijk uit? De lancering van het food lab is alvast een mooi voorbeeld.

Al meer dan een jaar werken …

Chiro-jongeren doen met Colruyt Group aan productontwikkeling

Tijdens het project ‘Voedsel voor de Toekomst’ denken jongeren na hoe we in de toekomst om zullen gaan met voedsel. De jongeren van Chiro Sabbath en Chiromeisjes Oika Buizingen werkten tijdens een workshop nieuwe producten uit. En de beste ideeën? Die vinden we binnenkort misschien terug in de winkelrekken…

Indonesische studenten ontwikkelen mee de toekomst van ons voedsel

Hoe voeden we de snel groeiende wereldbevolking op een duurzame en gezonde manier? Dat vraagstuk brengt Vredeseilanden, Colruyt Group, KU Leuven en de provincie Vlaams-Brabant samen in het consortium Voedsel voor de Toekomst. Een globaal vraagstuk waar jongeren wereldwijd mee geconfronteerd (zullen) worden. Ook in Indonesië. Daarom legden we ons oor ook bij hen …