Affiliated project van het 10 YFP Sustainable Food Systems Programme

Affiliated project van het 10 YFP Sustainable Food Systems Programme

Goed nieuws! Voortaan valt het project Gezocht: Voedsel voor de Toekomst onder de noemer van het 10YFP Sustainable Food Systems Programme van UN Environment als een affiliated project. De erkenning voor het project kregen we omdat we een aanzienlijke bijdrage leveren tot de objectieven van het SFS programma.

 

Het Sustainable Food Systems (SFS) programma is een kader van 10 jaar, dat lijnen uitzet voor duurzame productie- en consumptiepatronen. Het doel is een versnelling van de transitie naar duurzame voedselsystemen teweeg te brengen via een multi-stakeholder platform. Het programma stelt vier doelstellingen voorop:

  1. Sensibilisatie over de nood aan een transitie naar duurzame voedselsystemen.
  2. Een stimulerende omgeving creëren om duurzame praktijken te implementeren.
  3. Praktische voorbeelden, tools en informatie voor duurzame voedselsystemen toegankelijker maken.
  4. Synergiën en samenwerkingen verbeteren en faciliteren die de transitie naar duurzame voedselsystemen versnellen.

Een goede match met de doelstellingen van Gezocht: Voedsel voor de Toekomst. In dit project bundelen we de (multi-stakeholder) expertise van de provincie Vlaams-Brabant, Rikolto (Vredeseilanden), Colruyt Group, KU Leuven en Hogeschool UCLL in de zoektocht naar manieren om de groeiende wereldbevolking op een duurzame en gezonde wijze te voeden. Jongeren staan daarbij centraal en participeren actief in alle onderdelen van het project. Het uiteindelijke doel is het debat aanwakkeren en de consument van de toekomst sensibiliseren en betrekken bij deze zoektocht. Kortom: innovatie in de praktijk te brengen door bundeling van expertise.