Studenten marketing aan de slag met het mobiel Food Lab.

Studenten marketing aan de slag met het mobiel Food Lab.

Begin maart engageerden opnieuw drie studenten marketing van UCLL zich voor het project Gezocht: Voedsel voor de Toekomst. Julien, Kelly en Lauren zullen verder sleutelen aan het Food Lab, zodat we nog meer mensen kunnen bereiken met het Voedsel voor de Toekomst, en om het debat aan te gaan met de consument. Deze creatieve uitdaging bouwt verder op het werk van hun voorgangers, en lijkt hen op het lijf geschreven.

De komende drie maanden staan er heel wat evenementen op de planning waar het mobiele Food Lab de brug zal slaan tussen jongeren en het voedsel voor de toekomst. De studenten zoeken naar manieren om de boodschap interactief aan de man te brengen. Tijdens die evenementen is het hun taak om het debat aan te zwengelen. Hoe ze dat gaan doen staat voorlopig nog niet vast, maar de brainstorm klinkt alvast veelbelovend. Het is voor Julien, Kelly en Lauren ook de ideale gelegenheid om theorie om te zetten in de praktijk.

 

De studenten aan het woord…

‘Duurzaamheid mag geen ongebruikt of onbegrepen thema meer blijven. Mensen, en dan vooral jongeren moeten bewust worden gemaakt dat ze zelf het verschil kunnen maken. Dit kan al door bepaalde simpele routines te doorbreken, zoals te beginnen met hun eetpatroon.’
– Julien Minne, 22 jaar

 

‘Al sinds enkele jaren ben ik me meer en meer bewust van de problematiek rond het klimaat en de overbevolking op de wereld. Met dit project krijg ik als marketeer de kans om dit probleem bewust te maken bij de volgende generatie. Dat dit project dan nog eens hand in hand gaat met duurzame voeding was de kers op de taart. Op deze manier kan ik mijn marketing skills verder verdiepen door toch mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij en mij in te zetten voor het milieu.’
– Kelly Derom, 22 jaar

 

‘Ikzelf ben vrij veel bezig met gezonde voeding en hecht toch wel belang aan producten die ik eet. Daarnaast wil ik de samenleving ook graag meehelpen naar een betere, duurzamere toekomst aangezien ik mij zeer bewust ben van de hedendaagse problematiek. Dit project leek mij daarvoor geschikt om hiermee verder aan de slag te gaan.’
– Lauren Gooris, 21 jaar

 

Succes Julien, Kelly en Lauren!