Slotevent

Graag nodigen we jou uit voor het slotevent van Gezocht: Voedsel voor de toekomst.

Op 20 september delen we opgedane inzichten en brengen we ons netwerk bij elkaar. 

 Wil je meer in de diepte ingaan op bepaalde onderwerpen, sluit dan aan bij één van de 30 thematafels en ga mee in gesprek. Of laat je inspireren en loop rond op de markt vol innovatievelingen met nieuwe smaken, geuren en technologieën.


Programma:

13:00 – 13:40: Plenaire opening.
Welkom en introductie – Moderator Ann De Bie
Met bijdrage van Tie Roefs (Gedeputeerde Vlaams-Brabant), Caroline Huyghe (Rikolto) en Tjitske Zwart (KU Leuven).

13:50 – 16:20: Dialoogtafels
25 tafels, 3 rondes, van 40 minuten.
Initiatiefnemers en experts rondom voedsel voor de toekomst delen hun inzichten, vragen, tips & tricks. In 3 rondes bieden zijn tijdens eens tafelsessie een kijkje in de keuken van hun initiatief. Stel zelf je programma samen en schuif aan bij de onderwerpen waarover je in gesprek wil gaan. 

13:50 – 14:30: Voedselquiz ism. Eos Tracé
Test je kennis over voeding, ronde 1
Weet jij wat gezonde voeding is en hoe een gezond voedingspatroon eruit ziet? Wat de impact van ons voedsel is op het milieu? En waar het eten op je bord vandaan komt? Doe mee aan onze wervelende voedselquiz en test wat jij weet over (duurzame) voeding! De winnaar wordt beloond met een mooie prijs.

15:40 – 16:20: Chefs Talk
Door Seppe Nobels, ronde 3
Seppe Nobels’ restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen staat in 2018 als hoogst genoteerde restaurant van de Benelux in de lijst Best Vegetables Restaurants World©. Respect voor natuurlijke smaken en het betere regionale product bepalen de visie van zijn keuken. Met zijn eigen daktuin, waar hij meer dan 100 kruiden en enkele minder gekende groentesoorten teelt is hij pionier van de Urban Farming-beweging in België. In deze Chefs Talk deelt hij zijn visie op duurzame voeding. Wat ligt er op zijn bord van morgen?

13:40 – 16:20: Markt
Doorlopend
Proef nieuwe smaken, ontmoet nieuwe ontwikkelaars en maak kennis met gerechten en voedselproductie van morgen.

16:25 – 16:45: Plenair slot
Reflectie & brief aan de toekomst
Een reflectie op de dag door Seppe Nobels (Graanmarkt 13), Katharina Beelen (Rikolto), Veerle Carlier (Colruyt Group) en Karl Magnus (Proef). Met een brief aan de toekomst door Maarten Inghels.

Bekijk hier het blokkenschema, voor een compleet overzicht.

En hier de programmafolder voor meer informatie omtrent de sprekers en verschillende sessies.

Informatie over de bereikbaarheid vind je hier